Koonian schrijft korte verhalen met een vleugje magisch realisme. Over mensen die grandioos zijn vastgelopen en over datgene dat ons aanstaart maar waar we liever niet naar willen kijken. Verhalen over koppige individuen en diepgewortelde patronen maar ook over neergestorte aliens, huishoudrobots, holografische Sirenen en gouden eieren.

Verhalen

Robin

NL – Published in deFusie,  February 2019

 

“Robin eet een frietje naast de giraffenglijbaan maar hij glijdt zelf niet. Daar voelt hij zich te oud voor. Noah houdt wel van glijbanen. Noah is zeven. Robin is elf…”

De Wederopstanding van Jezus en Hannie Schakema

NL – Published in De Optimist,  March 2019.

 

‘Ik ben het, Jezus,’ zei Jezus, en ik wist niet zo goed wat ik met die opmerking moest. ‘Hallo,’ zei ik. ‘Ik ben Hannie Schakema…’

De vrouw die goud baarde

NL – Published in deFusie,  May 2019

 

“Negen maanden lang beeldde ik me in hoe het zou gaan zijn. Hoe Arnold en ik uit het ziekenhuis zouden komen lopen met een prachtig testament van onze liefde en hoe iedereen vol verbijstering zou staren naar ons kleine wonder…”

Menschenmenge

NL – Published in Op Ruwe Planken,  August 2019.

 

‘Het was hem dankzij een kaarten-app gelukt de boekwinkel te vinden, want alles was hier groter, schreeuweriger en ook een beetje enger dan in Leipzig, vond Erhard Bäumler, die nog nooit eerder in Amerika was geweest.’